Uitreiken Vakantiepretpakket voor kinderen Tynaarlo

Foto met rugtas met speelgoed en boekjes voor kinderenDe zomer duurt lang als je niks hebt om naar uit te kijken, terwijl vriendjes en vriendinnetjes wél leuke avonturen beleven. Stichting Vlechter, waar Trias en MD onder vallen, deelt daarom Zomerpretpakketten uit onder haar cliënten.

De pakketten worden beschikbaar gesteld door Nationaal Fonds Kinderhulp en zijn bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud die opgroeien in armoede of die vanwege hun financiële situatie dit jaar geen vakantie belevenissen hebben. De kinderen zijn blij gemaakt met een tas vol kleine en grote avonturen; van zomerspeelgoed voor mooi én minder mooi weer tot kaartjes voor een dagje uit. Zo komen ook deze kinderen na de vakantie vol verhalen naar school!

Samenwerking Trias, Bibliotheek, Ol Eel en Nieuw Leven

Initiatiefgroep Cultureel Centrum Eelde, bestaande uit Historische vereniging Ol Eel, muziekvereniging Nieuw Leven en Stichting Bibliotheken Tynaarlo, en een afvaardiging van de gemeente Tynaarlo en Stichting Trias hebben de intentie uitgesproken om tot een gezamenlijke programmering te komen. Het doel is dat deze programmering plaatsvindt in een ‘gemeenschapscentrum’, ook wel Cultuurhoes genoemd.

Waarom samenwerken?
Om maatschappelijke vraagstukken te helpen oplossen is een intensievere vorm van samenwerking en een gezamenlijke programmering noodzakelijk. Het bundelen van krachten op het gebied van welzijn, zorg, informatievoorziening, educatie, cultuur en erfgoed draagt bij om het voorzieningenniveau te handhaven en levert een positieve bijdrage aan de leefbaarheid en sociale cohesie in de gemeente.

In dit ‘gemeenschapscentrum’ zullen diensten en producten worden aangeboden die aansluiten bij de behoeften van de inwoners. De diensten worden zo veel mogelijk samen door de betrokken partijen vormgegeven en ontwikkeld.  De samenwerking moet voor de inwoners veel voordelen opleveren. Het is de bedoeling dat zij straks voor vragen, informatie, advies, inloop, spreekuren, het Taalhuis en digitale leerplekken terecht kunnen bij één loket, op één plaats. Waar dit zal zijn wordt door partijen nog nader bekeken.

Zorg- en welzijnskrant Tynaarlo - editie 2019

Lees hier de Trias Zorg- en welzijnskrant >>