BelBus

Voor alle inwoners van de gemeente Tynaarlo, die geen gebruik kunnen maken van het reguliere vervoer, is er de Bel-Bus-Tynaarlo. De Bel-Bus-Tynaarlo beschikt over een aantal busjes, die worden bestuurd door vrijwilligers. Deze vrijwilligers rijden u in een straal van 30 kilometer rond uw huis overal naar toe: of u nu boodschappen wilt doen, vrienden of familie wilt bezoeken of naar de pedicure gaat.
De vrijwilligers die op de bussen rijden helpen de mensen graag een handje bij het in– en uitstappen, boodschappen doen en indien nodig het opvouwen en meenemen van een rollator.

De BelBus voor Vries en Zuidlaren wordt georganiseerd door Trias. De BelBus voor Eelde wordt door de stichting BelBus Eelde uitgevoerd.

De Bel-Bus-Tynaarlo is iedere werkdag beschikbaar van 08.00 tot 21.00 uur. In de weekenden is de bus beschikbaar van 08.00 tot 18.00 uur. De bussen rijden niet op feestdagen.

Klik hier voor de folder met daarin ook de tarieven van de BelBus.